Espècies de núvol

calvus adj. Dit de l’espècie de núvol del gènere cumulonimbus, en què algunes protuberàncies del cim perden les característiques pròpies del cumulonimbus i esdevenen una massa blanca amb estries verticals.

capillatus adj. Dit de l’espècie de núvol del gènere cumulonimbus, amb formes estriades que configuren al cim la figura d’una enclusa o d’una cabellera extensa.

castellanus adj. Dit de l’espècie de núvol del gènere cirrus, cirrocúmulus, altocúmulus o estratocúmulus, que té protuberàncies al cim.

congestus adj. Dit de l’espècie de núvol del gènere cúmulus, que té una espessor vertical gran i protuberàncies nombroses al cim.

fibratus adj. Dit de l’espècie de núvol del gènere cirrus o cirrostratus, que apareix aïllat o en forma de vel prim, format per filaments que no acaben en forma de ganxo.

floccus adj. Dit de l’espècie de núvol del gènere cirrus, cirrocúmulus o altocúmulus, que apareix aïllat en forma de ganxo, amb una aparença de cúmulus i una base escantellada, sovint acompanyada d’una virga.

fractus adj. Dit de l’espècie de núvol del gènere estratocúmulus o cúmulus, format per tires irregulars amb una aparença escantellada.

humilis adj. Dit de l’espècie de núvol del gènere cúmulus, que té poca extensió vertical i una aparença plana.

lenticularis adj. Dit de l’espècie de núvol del gènere cirrocúmulus, altocúmulus o estratocúmulus, que té forma de llentilla.

mediocris adj. Dit de l’espècie de núvol del gènere cúmulus, amb una extensió vertical moderada i protuberàncies petites al cim.

nebulosus adj. Dit de l’espècie de núvol del gènere cirrostratus o estratus, en forma de vel o capa molt prima, en què no es poden diferenciar detalls.

spissatus adj. Dit de l’espècie de núvol del gènere cirrus, que té una aparença grisosa quan s’observa en direcció al Sol, a causa de la seua gran espessor òptica.

stratiformis adj. Dit de l’espècie de núvol del gènere cirrocúmulus, altocúmulus o estratocúmulus, que té forma de capa horitzontal extensa.

uncinus adj. Dit de l’espècie de núvol del gènere cirrus que té forma de coma.