Varietats de núvol

duplicatus adj. Dit de la varietat de núvol del gènere cirrus, cirrostratus, altocúmulus, altostratus o estratocúmulus, que forma capes de núvols d’altituds similars i de vegades parcialment barrejades.

intortus adj. Dit de la varietat de núvol del gènere cirrus, format per filaments encorbats irregularment i de vegades entrellaçats.

lacunosus adj. Dit de la varietat de núvol del gènere cirrocúmulus, altocúmulus o estratocúmulus, que forma una capa prima de núvols, de vegades en forma de retalls, amb forats distribuïts regularment, de manera semblant a un rusc.

opacus adj. Dit de la varietat de núvol del gènere altocúmulus, altostratus, estratocúmulus o estratus, que forma una capa de núvols que impedeix distingir el Sol i la Lluna.

perlucidus adj. Dit de la varietat de núvol del gènere altocúmulus o estratocúmulus, que forma una capa de núvols extensa amb espais clars petits que permeten de distingir el Sol i la Lluna.

radiatus adj. Dit de la varietat de núvol del gènere cirrus, altocúmulus, altostratus, estratocúmulus o cúmulus, format per bandes amples i paral·leles que travessen el cel.

translucidus adj. Dit de la varietat de núvol del gènere altocúmulus, altostratus, estratocúmulus o estratus, que forma una cap de núvols que permet distingir el Sol i la Lluna.

undulatus adj. Dit de la varietat de núvol del gènere cirrocúmulus, cirrostratus, altostratus, estratocúmulus o estratus, que forma una capa de núvols amb ondulacions.

vertebratus adj. Dit de la varietat de núvol del gènere cirrus que té forma d’espina de peix.